Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep illerini birbirine ve İç Anadolu’ya bağlayarak hem şehirler arası hem de şehir içi olmak üzere yıllık 12 milyon kapasiteyle yolcu taşımacılığı sağlanacaktır. Yılda yaklaşık 12.5 milyon ton yük taşımacılığına olanak sağlayacaktır.
Mersin Limanı ve Gaziantep Organize Sanayi bölgeleri arasındaki şehirler arası lojistik maliyeti azaltarak daha hızlı ve güvenli taşımacılık sağlanması, karbon emisyonunu azaltarak çevreci ve sürdürülebilir ulaşım sağlanması ve Mersin-Gaziantep arası 295 km’lik mesafenin 6 saat 23 dakika olan yolculuk süresinin 2 saat 15 dakikaya düşürülmesi, yaklaşık yıllık 8 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havalimanı ile Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep şehir merkezleri arasında güvenli ve hızlı taşımacılığın sağlanması hedeflenmektedir.
Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi
Hızlı Tren Projesi ile Mersin-Gaziantep seyahat süresinin kısaltılması ve yolcu konforunun artırılması hedeflenmektedir. Seyahat süresini kısaltmanın yanı sıra, yaklaşık 2 milyon nüfuslu Gaziantep ve uluslararası bir limana sahip Mersin için büyük bir yatırım olacaktır. Mersin-Gaziantep güzergahı arasındaki ve belirli il/ilçelerden geçen diğer istasyonlar yolcu konforu ve ekonomik fayda sağlayacaktır. Proje kapsamında 5 adet gar, 10 adet istasyon, 6 adet durak, 32 adet demiryolu köprüsü, 12 adet viyadük, 6,1 km aç-kapa tünel, 64,3 km delme tünel, 113 adet alt ve üst geçit, 299 adet menfez inşa edilecektir. Bunun yanında Mersin-Adana güzergahı 4 hat, Adana-Gaziantep güzergahı 2 hat olmak üzere toplam 1500 km uzunluğunda toplam 90 bin ton ray demir yolu hattı döşenecektir. Bu çalışmalar sonucunda Mersin-Gaziantep arasında yüksek standartlı demir yolu ulaşımı sağlanmış olacaktır.