Sosyal güvenlik uygulamalarının tüm vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde genişletilmesi, SSK, Emekli Sandığı, Bağkur gibi farklı sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanması, SSK gibi farklı kamu kurumları tarafından sağlık hizmeti sunan SSK hastanelerinin vb. sağlık tesislerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesi, vatandaşlarımızın tüm kamu hastanelerinden, serbest eczanelerden, özel ve üniversite hastanelerinden hizmet alabilmelerinin sağlanması.
Hastanelerde çok erken saatlerden itibaren oluşan bekleme ve sıra kuyruklarını azaltılması ve ortadan kaldırılması, tüm vatandaşların serbest eczanelerden faydalanmalarını sağlayarak ilaç kuyruklarının önüne geçilmesi amaçlanmıştır.
Almanya sigortalılarının Yurtdışı Provizyon Aktivasyon ve Sağlık Sistemi (YUPASS) üzerinden ülkemizde çalışan sigortalılar gibi sadece T.C. Kimlik Numarası ve YUPASS numarası ile provizyon alınarak sağlık yardımlarından faydalanılabilmeleri sağlanmıştır.
Primi devlet tarafından karşılananların, organ nakli ve nakil sonrası kontrolleri için doğrudan üniversite hastanelerine gidebilmesini sağlanmıştır.
18 yaşın altındaki gençleri ve eğitim görenleri, sosyal güvence aranmaksızın Genel Sağlık Sigortası kapsamına dahil edilmiştir.
Tüm vatandaşlarımızın eczanelerden serbestçe yararlanması sağlanmıştır.
Özel hastanelerde de yanık, kanser, yeni doğan, organ nakilleri, doğumsal anomaliler, diyaliz ve kalp damar cerrahisi işlemlerinden ilave ücret alınması kaldırılmıştır.
Birinci basamak sağlık hizmetleri sosyal güvencesi olsun olmasın bütün vatandaşalar için ücretsiz hale getirilmiştir.
5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu yürürlüğe girmiş ve mevcut sosyal güvenlik kuruluşları (SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı) birleştirilmiştir.
Devlet memurları ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık ödemeleri SGK’ya devredilmiştir.
Üniversite ve özel hastane kapılarının bütün vatandaşlarımıza açılması sağlanmıştır.
İlaç harcaması takip sistemi kurularak MEDULA sistemi başlatılmıştır.
Genel Sağlık Sigortası ile bütün vatandaşlarımız sosyal güvence kapsamına alınmıştır. Resmî Gazete'de yayımlanan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile vatandaşa farklı standartlarda sunulan sağlık hizmetleri ortak bir standarda kavuşturularak tüm toplumu içine alan zorunlu GSS sistemi kurulmuştur.
112 Acil Sağlık Hizmetleri ile vatandaşların şehir içi veya şehir dışındaki diğer bir sağlık kurum veya kuruluşuna ambulansla sevki ücretsiz hale getirilmiştir.
Sağlık Bakanlığı-SSK Sağlık Tesislerinin Ortak Kullanım Protokolü ile sigortalıların hem SSK hem de devlet hastanelerini kullanması ülke çapında yaygınlaştırılmıştır.
Acil ve yoğun bakım tedavileri kamu ve özel hastanelerde tüm vatandaşlarımıza ücretsiz verilmeye başlanmıştır.
25178 sayılı Resmi Gazete’de 4947 Sosyal Güvenlik Kurumu Teşkilâtı Kanunu yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Sağlık Bakanlığı-SSK Sağlık Tesislerinin Ortak Kullanım Protokolü ile sigortalıların hem SSK hem de devlet hastanelerini kullanması 6 ilde başlatılmıştır.