Türkiye Kültür Yolu Festivalleri

Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da olmak üzere toplam 5 ayrı şehirde düzenlenmiştir. İstanbul’da Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, Ankara’da Başkent Kültür Yolu Festivali, Çanakkale’de Troya Kültür Yolu Festivali, Diyarbakır’da Sur Kültür Yolu Festivali’nin yanı sıra Konya’da düzenlenen Mistik Müzik Festivali, 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında çok daha kapsayıcı ve yaygın etkinliklerle benzersiz bir kültür ve sanat deneyimi yaşatmıştır. 5 ayrı festivalde, sanattan edebiyata, sinemadan tiyatroya, müzikten dijital sanatlara kadar 3000’den fazla etkinlik, 15.000’e yakın sanatçı aracılığıyla milyonlarca kişiye ulaşmıştır.

Vizyon

Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin vizyonu; festival ruhunu, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’dan tüm Türkiye’ye ve dünyaya ulaştırarak hem Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak hem de festivallerdeki rotalar kapsamında elden geçirilen tarihi ve kültürel unsurları birer cazibe merkezine dönüştürmektir.

MEDYA

06.09.2022 Referans

Troya Kültür Yolu Festivali

Troya Kültür Yolu Festivalinde 42 ayrı mekanda sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 112 etkinlikte 1000’den fazla sanatçı sanatseverlerle buluşmuştur. Troya, Lidya, Roma, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin izlerini taşıyan Çanakkale; katılan 300.000’den fazla Çanakkaleli ve Boğaz’a yolu düşen sanatseverlere festival boyunca farklı deneyimler yaşatmıştır.

06.09.2022 Referans

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali

İlk kez Ekim 2021’de düzenlenen, 2022 Mayıs ayında ikincisi yapılan ve 1-23 Ekim tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, operadan baleye, tiyatrodan sinemaya, edebiyattan dansa, müzikten dijital sanatlara, sergilerden sohbetlere 51 ayrı mekânda, 88 salon ve 5 açık hava sahnesinde, 6000’den fazla sanatçı ve 1000’den fazla etkinlikle gerçekleşmiştir. AKM’den başlayıp Galataport’a ulaşan 4,1 kilometrelik festival rotasında, Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi, Galata Mevlevihanesi, Mehmet Akif Hatıra Evi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Garibaldi Sahnesi, Taksim Camii, Galataport ve Atatürk Kültür Merkezi gibi önemli kültür ve sanat noktaları yer almıştır.

06.09.2022 Referans

Başkent Kültür Yolu Festivali

Başkent Kültür Yolu Festivali, 4.7 kilometrelik bir rota üzerinde, Ankara’daki 73 farklı noktada, 580 etkinlikte Ankaralıları ve çevre illerdeki sanatseverleri 5000’i aşkın sanatçı ile buluşturmuştur. Festival boyunca Başkentin kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, yerli ve yabancı birçok yıldıza ev sahipliği yaparken, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası da yine bu mekânda binlerce Ankaralı ile buluşmuştur. CSO Ada Ankara’nın yanı sıra Cumhuriyet Müzesi, Büyük Tiyatro, Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Tarihi Meclis Binası gibi birçok mekân festival boyunca etkinliklere ev sahipliği yapmıştır.

06.09.2022 Referans

Sur Kültür Yolu Festivali

Festivalde, çocuklardan yetişkinlere, toplumun her kesimine hitap eden etkinliklerle, Dengbejlerden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserine, Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkılardan eyvan gecelerine, Kürtçe mevlitten sohbetlere kadar pek çok değer bir arada yer almıştır. Sur Kültür Yolu Festivali’nde Dağ Kapı Meydanı‘ndan Keldani Kilisesi’ne, Keçi Burcu’ndan İç Kale Açık Hava Sahnesi’ne, Kurşunlu Camii’den Paşa Hamamı’na kadar Diyarbakır‘ın her noktası kültür sanat rotası haline getirilmiştir. 2022 yılında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Konya ve Diyarbakır’da yaşadığımız kültür ve sanat coşkumuzu tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Bu şehirlerimize gelecek yıl İzmir, Adana, Gaziantep’in yanı sıra iki şehrimizi daha ekleyerek; 7 bölgede 10 şehrimizde festivallerimizi gerçekleştireceğiz.